Data, tijden en locaties

Hier vindt u een overzicht van alle groepen.

Klik op de buttons voor alle data, tijden en locaties per groep:

Een printversie van de groepsoverzichten is op te vragen via info@buurtwerk.nl.

In Balans training

Om uw spierkracht en coördinatie te verbeteren en zo de kans op vallen te verkleinen, volgt u de In Balans training. Van deze training is aangetoond dat het werkt! De training wordt gegeven door een fysiotherapeut uit Het Lage Land en duurt 14 weken. Twee keer per week werkt u op uw eigen niveau aan uw spierkracht, balans en coördinatie. De fysiotherapeut geeft u tips, om ook in de toekomst fit en mobiel te blijven.

Persoonlijk voedingsadvies

Door gezond te eten, houdt u uw spieren sterk en krachtig. Een diëtist uit Het Lage Land bespreekt samen met u wat u eet en drinkt en geeft u persoonlijk advies als dat nodig is. Om de diëtist een goed beeld te geven van wat u eet en drinkt, houdt u 3 keer 2 dagen een voedingsdagboek bij. Om te laten zien hoe u lekker én gezond kunt eten, luncht u 6 keer met uw groepje. Dit is altijd voor of na een In Balans training.


Albert Heijn sponsort de lunches van TOM Rotterdam. Bij de lunch krijgt u een recept, boodschappenlijstje én Albert Heijn coupon voor een gratis product uit het recept. Deze coupon kunt u inleveren bij de vestigingen Lage Land, Alexandrium, Hesseplaats en Prinsenland.

Gezelligheid

Tijdens de 14 weken trekt u op met een vast groepje. Samen volgt u de In Balans training, en luncht u voor of na de training zes keer met elkaar. Elk groepje wordt begeleid door een getrainde vrijwilliger van Buurtwerk. De begeleider komt regelmatig langs bij de In Balans training. Heeft u vragen, dan kunt u die natuurlijk stellen aan uw begeleider.


Wij onderzoeken hoe effectief deze drie onderdelen zijn als het gaat om het verminderen van valrisico. Ook willen wij graag weten hoe deelnemers het programma ervaren. Daarom verzamelen wij gegevens, en vult u drie keer een vragenlijst in. Er wordt zorgvuldig met uw privacy omgegaan. Uw gegevens worden anoniem en beveiligd bewaard.

Door
deelname aan
TOM Rotterdam kunt u:

  • Langer zelfstandig thuis blijven wonen

  • De dagelijkse dingen, zoals de boodschappen en bezoekjes aan familie of vrienden, blijven doen

  • Langer fit en mobiel blijven

  • Nieuwe mensen leren kennen in uw wijk

  • Zelfverzekerd blijven of worden